0

De mest populære kaffetyper

Lidt om espresso kaffe

Espresso-kaffe er en cremet fornøjelse. En almindelig kop sort kaffe har slet ikke espressoen vidunderlige topskum.

Men hvorfor er der forskel på espresso og en kop filterkaffe. Begge dele består jo af vand og kaffebønner?

Lad os tage dem fra en ende af og blive lidt klogere på de forskellige kaffe typer.

Svaret skal findes i, at espresso bliver tilberedt under stort tryk, der tvinger olien ud af kaffebønnerne – og det er olien, der danner det lækre skum.

 

 

Caffe Crema:
Alm. Sort kaffe med creme ovenpå, som kommer fra olien i bønnerne. Serveres ofte i en stor kop og er meget lig den traditionelle, danske måde at drikke kaffe på – bortset fra kaffen er brygget som espresso.

 

 

 

Espresso:
Espresso er en lille kop koncentreret kaffe, der består af ren espresso. Espressoen kan drikkes i en enkelt mundfuld, men den er meget stærk.

 

 

 

 

Cappuccino:
En blanding af lige del espresso og steamet mælk med mælkeskum. Blandingsforholdet er 1:3 espresso, 1:3 dampet mælk, og 1:3 skum. Oftest serveres Cappuccino i en stor kop.

 

 

 

Caffe Latte:
En Caffe Latte er en enkelt shot espresso med steamet mælk og ikke noget mælkeskum. Severes ofte i en stor kop/glas. Blandingsforholdene 1:3 espresso og 2:3 varm mælk.

 

 

 

 

 

Americano:
Americano er det tætteste du kommer på en traditionel ”dansk” kop kaffe. En Americano består således af espresso og kogende vand.

 

 

 

 

 

Latte Macchiato:
En Macchiato består af mælk i bunden og et skud espresso med lidt mælkeskum på toppen. Mælken holder på varmen og espressoens aromaer. Denne type kaffe er ideel til at inddele i lag – mælk i bunden, blanding af mælk og espresso i midten og ren espresso i toppen.