0

Café au lait opskrift

Café latte og café au lait er ens. Café latte er italiensk og café au lait er fransk, dog brygges den franske café au lait typisk med stærk kaffe og ikke espresso, som den franske.

Grundopskrift på café latte:

  • Lav en enkelt ”shot” espresso.
  • Tilsæt steamed mælk i en (helst klar) latte kop (3 dl).
  • Café latte tilsættes ofte italiensk kaffesirup.
  • Sirup med nøddesmag som f.eks. hasselnød eller mandel (amaretto) er mest populær.

Café latte au lait (fransk)

  • Til fransk café au lait laves man først en portion stærk, mørkt ristet filterkaffe.
  • Serveres med varm mælk (ikke skum) i en separat kande.
  • I Frankrig serveres café au lait ofte i en skål i stedet for en kop. Dette gør det lettere at dyppe croissanter og briocher.
  • Den er god at varme hænderne på, når man sidder udendørs.

Traditionelt nydes café au lait til morgenmaden. Man blander selv mælk og kaffe i det ønskede forhold.

Tilbage til kaffe opskrifter