0

Danskerne elsker kaffe

Danmark er det fjerde mest kaffedrikkende land i verden kun overgået af Finland, Østrig og Sverige. Vi drikker i gennemsnit 4 kopper kaffe hver eneste dag og det gør Danmark til en af de mest kaffedrikkende nationer i verden.

Tal fra Analyse Danmark viser, at tre ud af fire danskere drikker kaffe, og hver syvende kaffedrikker køber en kop færdigbrygget kaffe mindst en gang om ugen. Samtidig viste undersøgelsen at der er stor forskel på kaffedanskernes vaner og præferencer i landets fem regioner: Københavnerne sætter baristaerne på overarbejde, sjællænderne svinger forbi tanken, mens midtjyderne trækker deres kaffe i en automat.

En anden undersøgelse fra Norstat Danmark, viser at hvis man kun måtte drikke én kop kaffe om dagen, ville halvdelen af danskerne drikke den om morgenen. Og næsten lige så mange mener, at morgenkaffen har stor eller meget stor betydning for, om deres dag bliver god. Samtidig viser undersøgelsen, at der er forskel på, hvor danskerne drikker dagens første kop kaffe. Sjællænderne drikker helst morgenkaffen derhjemme, mens nordjyder og københavnere oftere drikker deres første kop kaffe på arbejdet eller uddannelsesinstitutionen.

Hvilken kaffe foretrækker vi?

  • Filterkaffe 52%
  • Stempelkaffe 15%
  • Kaffe fra espressomaskine 12%
  • Kapselkaffe 11%
  • Instant kaffe/pulverkaffe 8%

8,6 kilo bønner om året…!

Danmark er det fjerde mest kaffedrikkende land i verden – kun overgået af Finland, Østrig og Sverige. Hver dansker brygger i gennemsnit kaffe af 8,6 kg bønner om året. Det svarer til 1,24 kop om dagen. Men hvis du modregner børn og kaffefornægtere, bliver det til en del mere – ca. 4 kopper pr. dag.